Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

marți, 19 aprilie 2011

Pão de queijo


O delicateta servita la micul dejun peste tot in Brazilia, pão de queijo este un fel de mini-placinta cu branza topita, servita calda, proaspat scoasa din cuptor. In traducerea exacta inseamna "paine de branza".

Imi amintesc de prima data cand am incercat pão de queijo la o mica cafenea de pe strada Haddock Lobo din Sao Paulo. Intr-un cos impletit din nuiele, acoperite cu un prospop din bumbac cu model in dungi, se aflau zeci de boluri de paine frumos mirositoare. Vanzatorul m-a imbiat sa incerc iar eu, curioasa cum sunt, nu am stat pe ganduri. Am cerut una, doua, trei...  iar in curand am devenit dependenta.



Pão de queijo se gaseste peste tot - in cafenele, restaurante, hoteluri de lux sau mici tarabe la colt de strada. Nu ai cum sa vizitezi Brazilia fara sa le incerci iar, odata ce le-ai incercat, numai gandul la ele iti va lasa gura apa.

Facute dintr-un amestec de lapte, apa, sare, faina tapioca (cassava), oua si branza Minas sau parmezan ras, pão de queijo este un element definitoriu al bucatariei braziliene asa cum samba este un element definitoriu al muzicii braziliene.

4 comentarii:

  1. pofta buna!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare buneeeee , am gustat si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. iuli,nimic nou prin brazili?
    toate cele bune!!!!

    RăspundețiȘtergere