Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Plaje braziliene

La rugamintea unui cititor care in mijlocul iernii romanesti e cu gandul la vara braziliana, mai jos veti gasi cateva poze cu litoralul brazilian.

2 comentarii:

  1. multumesc din suflet,iulia!!!!!!!!!exact ce imi doream!!!ce norocoasa trebuie sa fii sa vezi asa ceva!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna...acum 2 ani am vizitat Bahia,Salvador de Bahia!SUPERB...acum intentionez sa vin prin mai,o sa raman mai mult...ma bucur pentru tine ca esti acolo si nu suporti stresul din Romania.succes!CRY

    RăspundețiȘtergere