Acest obicei este originar din sudul Braziliei. Cu toate ca ingrijitorii de vite brazilieni, denumiti gaúchos, sunt cunoscuti pentru delicioasele gratare, primul rodizio a avut loc in Londrina, in statul Paraná acum mai bine de 45 de ani. Istoria crearii serviciului de rodizio a fost motivata de necesitate. Cum la un moment dat churrascaria era plina de oameni iar chelnerii nu reuseau sa ii serveasca pe toti, patronul localului a luat decizia de a pune pe o masa toate varietatile de carne pentru ca fiecare sa se serveasca cu ceea ce doreste, platind pentru tot un pret fix, indiferent de cat consuma.
Bine ati venit!
Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.
Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.
Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.
miercuri, 20 ianuarie 2010
Brazilia, carne sau peste?
Acest obicei este originar din sudul Braziliei. Cu toate ca ingrijitorii de vite brazilieni, denumiti gaúchos, sunt cunoscuti pentru delicioasele gratare, primul rodizio a avut loc in Londrina, in statul Paraná acum mai bine de 45 de ani. Istoria crearii serviciului de rodizio a fost motivata de necesitate. Cum la un moment dat churrascaria era plina de oameni iar chelnerii nu reuseau sa ii serveasca pe toti, patronul localului a luat decizia de a pune pe o masa toate varietatile de carne pentru ca fiecare sa se serveasca cu ceea ce doreste, platind pentru tot un pret fix, indiferent de cat consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu