Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

luni, 21 decembrie 2009

Craciunul la 32 de grade Celsius

Sao Paulo, Brazilia. Ultimele zile ale anului 2009. 32 de grade Celsius.
Ziua: copaci verzi, asfalt calt, oameni grabiti, trafic, sacose de cumparaturi, broboane de sudoare pe frunte, Mos Craciuni in pantaloni scurti, poate o ploaie scurta si calda dupa-amiaza.  

Se lasa seara: o usoara adiere de vant, un pic de liniste, instalatii de lumini, zapada artificiala din sapun, colinde. A venit Craciunul!!! Chiar daca nu este ca acasa, Craciunul e frumos si la 32 de grade Celsius.

Craciun fericit si La multi ani!!!

Va las in compania fotografiilor:
2 comentarii:

 1. Pozele sunt superbe şi extrem de grăitoare!
  Într-adevăr, trebuie să fie o experienţă inedită şi neobişnuită să petreci Crăciunul la o temperatură aşa de ridicată!
  Sărbători fericite, în continuare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Microsoftcompany web directory.Add Link to seo friendly free general web directory,
  reciprocal web directory,featured web directory,regular web directory.www.microsoftcompany.com

  RăspundețiȘtergere