Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

marți, 13 decembrie 2011

Mic dejun in Sao Paulo. Cina in Washington D.C.

Dragii mei cititori,

Va multumesc pentru ca ati fost martorii fideli ale aventurilor mele pe taram brazilian. Chiar daca pentru moment nu voi mai locui in Sao Paulo, voi continua sa va raspund la e-mail-uri si sa va dau sfaturi in privinta Braziliei. Mai mult, voi scrie in continuare din Washington D.C. pentru www.catchy.ro.

Un prim articol il veti gasi la link-ul de mai jos:
http://www.catchy.ro/mic-dejun-in-sao-paulo-cina-in-washington-d-c/23277

Ate logo, meus queridos amigos!

Pentru a va hrani setea de aventura si de calatorit, va las in compania unor frumoase portrete ale Braziliei la care am fost martora:












































Un comentariu:

  1. Draga Iulia, numele meu este Florina Vasilescu, sunt profesor de limba şi literatura română la un liceu din Alexandria, judeţul Teleorman. Am găsit blogul tău pe internet, căutând diverse informaţii despre Brazilia, ţară pe care elevii liceului în care profesez urmează să o reprezinte cu ocazia Zilei Europei (9 mai), în cadrul unui concurs ce poartă un nume generic, destul de impropriu, Parada Europei. Spun asta, pentru că începând de anul trecut, pe lângă statele UE, au fost introduse alte câteva: Rusia, SUA, Brazilia, India şi China, devenind astfel, în opinia mea, Parada lumii.
    Concursul este organizat de către Consiliul judeţean al tinerilor din judeţul nostru, se află deja la a şasea ediţie şi constă într-o paradă a elevilor liceeni, fiecare desemnaţi printr-o tragere la sorţi anterioară să reprezinte o anumită ţară. Anul acesta ne revine nouă misiunea de a reprezenta Brazilia, după ce am câştigat de două ori consecutiv locul I reprezentând România, acum 2 ani şi China anul trecut, un loc 2 cu Danemarca şi un loc 3 cu Franţa. Competiţia este destul de strânsă, pentru că, recunosc, pe lângă ambiţia de ne păstra renumele, şi premiile sunt destul de atractive (excursii la mare, la munte, la Bruxelles sau Strasbourg sau în capitala ţării pe care o reprezentăm).
    Acum încerc să îţi explic motivul acestui mesaj: reprezentarea unei ţări presupune din partea noastră, a profesorilor, o documentare laborioasă despre cultura şi civilizaţia ţării respective, în urma căreia încercăm să punem în scenă o „poveste” despre acea ţară, în care elevii sunt protagonişti, iar noi, dascălii, devenim regizori, scenarişti, coregrafi, deopotrivă. Aş vrea, dacă eşti dispusă, să ne ajuţi cu orice informaţie care ne-ar putea să surprindem esenţa şi, de ce nu, sufletul Braziliei. Dacă vei fi disponibilă unei conversaţii, ţi-aş putea explica mai în detaliu ce am vrea noi să facem şi ţi-aş putea arăta fotografiile anilor precedenţi.
    În speranţa că acest mesaj va ajunge la tine, şi că vei fi receptivă propunerii mele, îţi doresc o zi agreabilă!
    Cu respect,
    Florina.

    RăspundețiȘtergere