Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

duminică, 19 iunie 2011

Rio canta si danseaza in ploaie

"Ploua, ploua, ploua,
Vreme de betie -
Si s-asculti pustiul,
Ce melancolie!
Ploua, ploua, ploua..."
Cu totii cunoastem versurile poeziei Rar a lui Bacovia si asociem ploile cu "strazile desarte". In Brazilia insa, ploile tropicale fac parte din viata de zi cu zi a oamenilor, mai ales in timpul anotimpului ploios. Timpul nu se opreste, oamenii nu sunt singuri - din contra, au invatat sa imbratiseze ploaia si, ca un lucru firesc, sa se bucure de ea.

Va prezint un video realizat de o agentie de publicitate din Rio de Janeiro, Grupo Sal. Chiar daca infrastructura marilor orase braziliene nu face, de cele mai multe ori, fata ploilor abundente si totul se transforma intr-un lac, locuitorii orasului Rio, cariocas, au invatat sa faca haz de necaz si sa zambeasca fie ploaie abundenta sau soare arzator. 


Baixo Gávea Debaixo D'água from Mellin Videos on Vimeo.

2 comentarii: