Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

vineri, 16 aprilie 2010

Jockey Club, São Paulo

Unul dintre cele mai placute moduri de a petrece o zi de sambata sau dumineca in Sao Paulo este de a merge la Jockey Club pentru a asista la o cursa de cai. Cursele incep de la ora 14:00 iar intrarea este gratuita.

In incinta clubului poti admira cativa dintre cei 1500 de cai pur-sange englez care sunt antrenati aici, iti poti incerca norocul (suma minima cu care se poate paria este de 2 Reali - circa 4 RON), poti lua pranzul sau bea o bere la restaurantul Charlô, Mercearia São Roque sau Cânter Bar sau poti admira o frumoasa priveliste a orasului gazda.

Oaza de verdeata si liniste, Jockey Club a implinit recent 135 de ani de existenta. Scaunele de lemn, monitoarele vechi, fotografiile din anii 60 si 70, batraneii cu chipiu si binoclu pentru a privi cursele, toate acestea fac din acest club un loc unic ce contrasteaza puternic cu zgaraie-norii moderni ce il inconjoara.

 Pentru a va bucura vizual de acest binecunoscut hipodrom paulistan, va las in compania fotografiilor.


Mai multe detalii prinvind Clubul Jockey din Sao Paulo puteti gasi la urmatoarea adresa URL: http://www.jockeysp.com.br/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu