Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

miercuri, 24 februarie 2010

Mercado Municipal, São Paulo

In spatele Pietei Dom Pedro al II-lea din centul orasului São Paulo, in apropierea statiilor de metrou São Bento si Luz, se afla una dintre cele mai frumoase si bogate piete de produse alimentare din America de Sud, Mercado Municipal, cunoscuta si sub numele de Mercadão.

Cladirea pietei municipale a fost proiectata de arhitectul Franscisco Ramos de Azevedo, fiind definitivata in 1932. Structura de fier a vechiului palat Beaux Arts gazduieste un imens spatiu plin cu tarabe cu fructe, condimente, cod sau carne de vita uscata, cafea, vin, peste proaspat, carne si produse din carne, branzeturi, uleiuri si masline. Toate aceste delicateturi sunt vandute de luni pana sambata intre orele 6:00 si 18:00 si dimineca intre orele 6:00 si 16:00.

La mezanin, restaurante precum Hocca Bar, O Brasileirinho si Terra de Santa Cruz, ofera gustari rapide sau meniuri elaborate si o priveliste superba asupra vitraliilor cu imagini agricole create de artistul rus Conrado Sorgenicht Filho.

Daca ajungeti aici nu plecati fara a incerca celebrul sanduíche de mortadela la Bar de Mane - taraba numarul 14 ce vinde inca din 1933 un sandvis imens ce contine 300 de grame de mortadela (parizer). Pentru a-l digera mai usor, comandati apoi un suc proaspat de fructe tropicale la una dintre tarabele specializate din piata.

Cu 12.600 metri patrati de suprafata construita si 1.600 de angajati care manipuleaza 350 tone de alimente pe zi, piata municipala din São Paulo este unul din cele mai importante puncte de referinta ale bucatariei braziliene.


Mai multe detalii privind Mercado Municipal din São Paulo puteti gasi la urmatoarea adresa URL: http://www.mercadomunicipal.com.br/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu