Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

luni, 7 decembrie 2009

Vila Madalena


Vila Madalena este un cartier boem si plin de farmec al orasului Sao Paulo. Aspectul este deluros, plin de case micute si cochete de o parte si de alta a strazilor inguste care ascund buticuri ale tinerilor designeri locali,  librarii, galerii de arta, cafenele si restaurante.

Sambata dimineata are loc aici un fermecator targ, moment ideal pentru a vizita Vila Madalena. La tarabele frumos aliniate de o parte si de alta a pietei Benedito Calixto poti gasi bijuterii ingenioase cu pietre aduse din Amazon, palarii cochete, rochii din bumbac, antichitati, tricouri cu imprimeuri haioase, branzeturi si miere organica, bere rece, sucuri de fructe si pasteis, un fel de gogosi umplute in special cu branza, carne, peste sau palmito (maduva de palmier). Te poti opri pentru a lua micul dejun la brutaria St. Etiene si poti asculta muzica populara braziliana (MPB) sau samba  care se canta pe scena in aer liber special instalata. La pranz, poti degusta specialitati italienesti, braziliene, portugheze sau mexicane la nenumaratele restaurante de acest fel din zona.

Fiind un cartier boem, multi dintre artistii si muzicienii paulistani locuiesc in Vila Madalena iar strazi cu nume ca Harmonia si Simpatia completeaza senzatia de Zen pe care ti-o ispira aceasta zona in timpul zilei. Acest echilibru este intrerupt doar odata cu lasarea serii cand barurile si cluburile de samba fac din Vila Magdalena unul din locurile ideale pentru cei ce vor sa se bucure de viata de noapte a orasului Sao Paulo. Pornind de la intersectia dintre Fidalga si Girassol, strazile prind viata, oamenii canta, povestesc sau danseaza, baruri precum Salve Jorge sau Astor sunt aproape mereu pline.

Vila Mada, asa cum este poreclit in mod afectuos acest cartier, este o zona care in mod istoric a ascuns intre zidurile ei multi studenti, profesori si artisti care au luptat direct sau indirect impotriva dictaturilor militare existente in Brazilia intre anii 1964-1984. Acest fapt imprima zonei un caracter liberal. Este un loc unde persoanele se pot exprima in mod liber prin arta, literatura, muzica si design. Libertatea de exprimare face din Vila Madalena un loc creativ, tolerant si boem, de unde pornesc adeseori noi tendinte ce cuprind incetul cu incetul si restul Braziliei. Personale care apreciaza ceea ce este nou, diferit si original vor fi cu siguranta incantate de Vila Madalena!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu