Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

luni, 9 noiembrie 2009

La cumparaturi - Rua Oscar Freire, Sao Paulo


Comparabila cu 5Th Avenue din New York, cu Calle Serrano din Madrid sau cu Avenue Champs Elysées din Paris, Rua Oscar Freire, cu  strazile adiacente Bela Cintra si Haddock Lobo, reprezinta  fara indoiala cea mai fermecatoare zona pentru a face cumparaturi in Sao Paulo. Nu este o coincidenta faptul ca este considerata a noua cea mai luxoasa strada din lume conform Excellence Mystery Shopping International!

Zona principala pentru cumparaturi porneste de la cladirile rezidentiale de pe Alameda Casa Branca si se termina in Avenida Rebouças. Cei aproximativ 900 metri sunt plini de magazine de lux,  hoteluri, restaurante si cafenele. Alaturi de magazinele celor mai  cunoscuti designeri brazilieni, cele mai mari branduri din lume isi vand produsele pe aceasta cosmopolita si eleganta strada din Jardim Paulista.


Brandurile nationale: Rosa Chá‎, Maria Bonita, Lita Mortari, Maria Garcia, Carlos Miele, Reinaldo Lourenco, Carina Duek, Track and Field, Le Lis Blanc, Havaianas, H.Stern si cele internationale: Cartier, Bulgari, Lacoste, Brooksfield, Sacada, Calvin Klein, Mont Blanc, Victor Hugo, Emporio Armani, Dior, Louis Vuitton, Salvadore Ferragano, MaxMara, Versace, Roberto Cavalli sau Gues sunt doar cateva dintre brandurile  care se gasesc pe aceasta Cale a Victoriei  din Brazilia. In goana dupa cumparaturi, se poate face o pauza de cafea la Cafe Santo Grao, Dulca Cafe sau Cristallo, degusta o inghetata direct de la Häagen Dazs sau incerca bucataria baiana (specifica statului Bahia, Brazilia) la restaurantul Bargaço. Alt punct de atractie este cel mai cunoscut  hotel cu ambient contemporan din America de Sud, Emiliano Hotel, pe al carui acoperis se afla o pista de aterizare pentru aero-taxiuri,  special pentru cei care "nu vor sa-si piarda timpul in traficul din Sao Paulo".

Situata in topul primelor zece economii ale lumii capitaliste din punctul de vedere al PIB-ului si inca in lumea a treia datorita diferentei enorme intre nivelul de trai al celor bogati si al celor saraci, acest spatiu  al produselor de lux este accesibil doar unui procent (1%) din populatia Braziliei. Cu toate ca 43% din brazilieni traiesc din salariul minim pe economie (circa 770 RON), la o populatie de 186 milioane de locuitori acest 1% reprezinta aproape 2 milioane de persoane. Acest numar explica dezvoltarea constanta al sectorului produselor de lux din Brazilia.

Europenii si americanii vor oberva ca preturile produselor oferite de brandurile internationale sunt cu mult mai mari decat cele practicate in Europa sau America. Aceasta se datoreaza atat taxelor de import ridicate cat si adaosului comercial foarte mare practicat in zona. In aceste conditii, turistii cumpara in special produsele creatorilor brazilieni cunoscute pentru culorile calde, materialele din fibra naturala si designul creativ.

Pe langa cumparaturi, Rua Oscar Freire ofera celor care se plimba pe trotuarele sale si o ocazie buna de a observa societatea braziliana. Copiii cersetori, garzile de corp si soferii brazilienilor bogati, dadacele impingand carucioarele copiilor lor, tinerii imbracati dupa ultimele tendinte, vanzatoarele top-model, gardienii publici, taximetristii, doamnele cu catei Chihuahua, valetii care parcheaza masinile, muzicantii stradali, turistii si localnicii curiosi, cu totii se bucura de ceea ce Rua Oscar Freire are de oferit. 

Fie ca veti face cumparaturi, fie ca va veti plimba doar admirand vitrinele frumos decorate sau trecatorii, aceasta "strada James Bond" cum a fost denumita de catre London Daily Telegraph, este o experienta in sine ce nu trebuie sa lipseasca unei vizite in Sao Paulo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu