Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

marți, 3 noiembrie 2009

Campos do Jordão, Brazilia


La doar doua ore si jumatate distanta cu masina de Sao Paulo, in cea mai mare parte pe autostrada Presidente Dutra sau pe autostrada Ayrton Senna, se afla unul dintre cele mai frumoase orase de munte din Brazilia, Campos do Jordão.

Campos do Jordão este situat in muntii Mantiqueira la circa 1700 de metri altitudine, fiind astfel orasul cel mai aproape de nori din aceasta tara tropicala. Cu o clima perfecta de-a lungul intregului an, temperatura nu coboara sub 3 grade iarna si nu urca peste 30 vara, Campos do Jordão este un oras cochet, cu hoteluri, pensiuni si restaurante excelente. Arhitectura este de inspiratie germana sau elvetiana, majoritatea cladirilor avand cadre de lemn si semineu.

Campos do Jordão este in special popular in timpul lunilor de iarna (iunie-septembrie) cand are loc festivalul de muzica clasica si cand brazilienii, tanjind dupa racoare si aer curat, vin sa se bucure de ciocolata calda, vinul fiert, supele si fondue-ul servite la gura semineelor.

In Campos do Jordão poti face drumetii, alpinism, parapantism, echitatie, merge cu ATV-ul, motocicleta sau bicicleta, spiona pasarile, pescui sau admira arborele simbol al acestui oras, araucária. Pentru o vedere mai de ansamblu, poti lua telefericul pana la punctul panoramic Morro do Elefante sau un vechi tranvai ce te poarta dintr-o parte intr-alta a orasului. O activitate unica pe care nu trebuie sa pierzi este arborismo, un sport extrem ce consta in deplasarea intre diferite platforme montate sub coroana arborilor folosind scari, poduri suspendate sau facand rapel. Arborismul este larg utilizat in turismul de aventura dar si in cel de  agrement pentru studia flora si fauna straturilor superioare ale padurilor.


Printre pricipalele atractii turistice se numara Castelul Boa Vista, Pestera dos Crioulos, Biserica São Benedito, fabrica de bere Baden Baden, Varful Itapeva, muzeul in aer liber Felícia Leirner, Pedra do Baú, un bloc de granit de 340 de metri inaltime si  Parcul Horto Florestal, cel mai vechi parc protejat din Brazilia cu altitudini ce variaza intre 1030 si 2007 metri.

Din punct de verdere gastronomic, restaurantele cu specific german concureanza cu cele cu specific brazilian. Beraria Baden Baden ofera pe langa cele 6 tipuri de bere traditionala si retete tipice germane cum ar fi Chucrute a Garni. In restaurantele So Queijo si Bia Kaffe poti degusta pastravul local iar in restaurantul Charpentier o delicioasa feijoada braziliana.

Baza de cazare a acestui oras statiune este foarte variata, de la hotele de cinci stele (Orotour Garden, Grande Hotel), la frumoase pensiuni (Villa Casato, D'Lines, Pousada dos Hortensias) sau cabane (Chales do Rancho, Recanto dos Sonhos).

Cu siguranta ca Brazilia are mult mai multe de oferit decat carnavalul si plajele de pe malul Oceanului Atlantic iar Campos do Jordão, supranumit "Elvetia braziliana", este dovada vie a acestui lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu