Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

luni, 19 octombrie 2009

Parcurile orasului Sao Paulo

In general, brazilienii pun mare pret pe aspectul lor fizic. Brazilia este depasita doar de Statele Unite ale Americii la numarul de operatii estetice ce se efectueaza anual si este al doilea producator din lume de produse organice. Daca recurgerea la operatii estetice sau la consumul de produse organice depinde de bugetul fiecaruia, practicarea sportului este accesibila tuturor.

In Sao Paulo, parcurile sunt locurile perfecte pentru a  face exercitii fizice in aer liber. Oaze de verdeata si refugii de caldura, poluare si trafic, cele 40 de parcuri din Sao Paulo (1 parc la circa 450.000 de locuitori), sunt pline pana la refuz de oameni in zilele insorite. Fie ca alearga, merg cu bicicleta, joaca volei sau fotbal, citesc o carte sau fac picnic pe iarba parcurilor, brazilienii stiu sa se relaxeze si sa arate bine.

Parcul Ibirapuera (Parque do Ibirapuera), cel mai mare spatiu verde din centrul orasului Sao Paulo, are mai mult de 400.000 de vizitatori in timpul weekend-urilor.  Pe langa locurile de joaca pentru copii, pistele pentu biciclete, lacul central si cele peste 100 de tipuri de pasari, parcul Ibirapuera gazduieste muzee, spatii pentru concerte si un complex de cladiri apartinand celui mai apreciat arhitect al Braziliei, Oscar Niemeyer. Pentru a se adapta noilor cerinte, acest parc va furniza in curand si acces gratiut la internet prin sistem wireless.

In Parcul Trianon din apropierea Wall Street-ului Brazilei, Avenida Paulista, te poti relaxa  pe o banca, la umbra arborilor tropicali. In Parcul Villa-Lobos din zona de vest a orasului poti juca baschet, fotbal , tenis sau volei, poti face alpinism sau poti urmari turneul de tenis Sao Paulo Open. Parcul Burle-Marx din cartierul Morumbi, parc creat de celebrul arhitect peisagist brazilian, Roberto Burle Marx, este un loc ideal pentru  a te plimba pe cararile Matei Atlantice

Pentru turisti, parcurile sunt locuri excelente pentru a observa diversitatea etnica a populatiei, vegetatia luxurianta, numeroasele specii de pasari exotice si pentru a incerca cele mai  populare bauturi racoritoare din Brazilia, apa de cocos bauta direct din fructul necopt sau o Guarana rece.

* Puteti accesa o harta a parcurilor din Sao Paulo cu informatii utile privind fiecare parc in  parte la urmatoarea adresa URL:
 http://vejasaopaulo.abril.com.br/red/popups_vejinha/mapa_verde/index.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu