Bine ati venit!

Pe buna dreptate se spune ca ceea ce e mai frumos in Sao Paulo se afla in spatele usilor inchise. Prin intermediul acestui blog va voi invita sa deschidem impreuna usile muzeelor, galeriilor, restaurantelor, magazinelor si ale salilor de concerte. Pornind de aici vom descoperi Amazonul, Pantanalul, plajele cu nisip alb, apa cristalina, palmieri si cocotieri de pe coasta de est, Rio de Janeiro, cascadele Iguacu si alte locuri care inca din anul 1500, cand primul explorator portughez, Pedro Alvares Cabral, a patruns pe teritoriul Braziliei, au fascinat calatorii si au atras un numar imens de imigranti.

Cunoscand istoria, economia si cultura acestei tari vom intelege de ce Brazilia se afla astazi in randul asa numitelor economii emergente - statele BRIC (Brazilia, Rusia, China si India) si de ce, chiar in aceste momente, presedintele Brazilei, Luiz Inácio Lula da Silva, este primul sef de stat care se adreseaza celei de-a 64 Adunari Generale a ONU.

Nu in ultimul rand, vom cunoaste oamenii care traiesc pe aceste meleaguri, fie ei africani, libanezi, sirieni, japonezi, europeni, amerindieni sau metisi.

luni, 21 septembrie 2009

Sao Paulo, o jungla de beton

Alegerea dintre a trai intr-un oras mic sau unul mare depinde de personalitatea fiecaruia. Exista avantaje si dezavantaje. In ceea ce ma priveste, intotdeauna mi-au placut orasele mari pentru energia care ti-o inspira, pentru oportunitatile de dezvoltare profesionala si pentru diversitatea ofertelor culturale, culinare si educationale.

Sao Paulo este cel mai mare oras din America de Sud. 
Cu o populatie de aproape 19 milioane de locuitori, aceasta mega-metropola a Sudului se situeaza pe locul 5, dupa Tokyo, New York, Mexico City si Mumbai, in topul realizat de Organizatia Natiunilor Unite a celor mai mari aglomerari urbane din lume. 
A-ti gasi locul in aceasta jungla de beton este o adevarata provocare! A invata sa te bucuri de ceea ce acest oras are de oferit depinde de capacitatea fiecaruia de a vedea dincolo de aparente.


Cu un dram de gandire pozitiva, in lupta cu traficul infernal, cu zgomotul claxoanelor, cu barierele lingvistice si culturale, poti ajunge, fara sa iti dai seama, sa indragesti acest oras si, de ce nu, sa devii un "paulistano". "Paulistano" este denumirea pe care o poarta cei care s-au nascut sau care locuiesc in Sao Paulo. Dincolo de aceasta definitie stricta, a fi "paulistano" inseamna dupa spusele unui bun prieten paulistan: "a fi perfect adaptat la habitatul in care traiesti, a sti cum sa procedezi in orice situatie, a avea la mana o solutie la practic orice problema, a sti sa ramai relaxat chiar daca traiesti intr-un oras de o asemenea dimensiune". 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu