Pentru o vara dulce va recomand doua retete braziliene cu Doce de Leite (Dulce de Leche in spaniola):
Pavê de Chocolate, Laranja e Doce de Leite
Ingrediente:
- 2 pachete de piscoturi de sampanie
- 200 grame de doce de leite
- 2 cutii mici de smantana
- 250 grame de ciocolata cu lapte
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de coji de portocala rasa
- sucul de la trei portocale
Bate galbenusurile celor 2 oua cu 200 de grame de smantana. Topeste ciocolata in baie de apa si aduga apoi galbenusurile si smantana. Amesteca toate componentele in baia de apa pentru a forma un amestec omogen. Bate albusurile de ou cu zaharul. Amesteca apoi jumatate din cojile de portocala rasa cu ciocolata iar apoi adauga usor albusul batut.
Separat, bate cele 200 grame de doce de leite cu restul smantanei. Inmoaie piscoturile in suc de portocale si intercaleaza intre straturi crema de ciocolata si crema de doce de leite. Ultimul strat trebuie sa fie de ciocolata. Imprastie restul de coaja de portocala pe acest ultim strat. Se lasa la congelator cel putin 6 ore inainte de a se servi.
* Baie de apa ( bain marie) - un sistem de incalzire a unui preparat pentru a nu veni in contact direct cu caldura. Practic, cratita de mancare se pune in alt vas cu apa fierbinte.
Sugestie: la crema de ciocolata poti adauga o lingura de lichior de portocale (Cointreau).
Cuca de Banana Com Doce de Leite
- 200 grame de unt nesarat
- 2 tablete de drojdie de bere
- 1 ceasca de doce de leite
- scortisoara, nucsoara, zahar vanilat dupa gust
Aluatul: Amesteca o lingura de zahar cu drojdia de bere si bate pana se dizolva zaharul. Adauga jumatate de ceasca de faina si laptele cald. Lasa sa creasca. Separat, bate 3 linguri pline de unt cu jumatate de lingura de zahar pana se formeaza o crema. Adauga oul si 1 1/2 ceasca de faina. Adauga acest amestec impreuna cu putina coaja de lamaie rasa la amestecul care a crescut deja. Lasa sa stea circa 20 de minute.
Intre timp, se prepara pesmetul: restul untului, zaharul si sarea se amesteca bine pentru a forma o crema. Se adauga restul de faina, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara si zahar vanilat. Se amesteca bine pana devine o masa fina.
Montajul: o tava dreptunghiulara trebuie unsa cu unt pe care se presara faina. Se intinde cu ajutorul unei linguri aluatul in forma. Pe intreaga suprafata a aluatului se intinde cu o lingura doce de leite. Urmatorul strat este de banane taiate in jumatate si presarate cu zahar si scortisoara. Finalizeaza adaugand stratul de pesmet pe deasupra. Pune tava la cuptor la 180 grade Celsius pentru 15/20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu